Pascale_web

Pascale Wils


Orthopedagoge, Seksuologe en SekscounselorNadat ik tijdens mijn opleiding orthopedagogiek een paper maakte over seksualiteit bij mentaal gehandicapte volwassen, ben ik mij verder gaan verdiepen en was een master in de familiale en seksuologische wetenschappen een logisch gevolg. Mijn eindwerk behandelde het thema “Is er nog seks na de zwangerschap?” Maar ook tijdens de zwangerschap kunnen er problemen zijn. Omdat ik jaren geleden deze opleidingen volgde, ben ik mezelf gaan verdiepen in gender en cognitieve gedragstherapie. Ik heb de transitie van twee vrienden van nabij kunnen meemaken, wat mij een beter inzicht geeft in de genderproblematiek.

Je kan bij mij terecht voor vragen over seksualiteit, relatie en seksuele problemen. Seksualiteit en seksuele problemen zijn vaak verschillend bij mannen en vrouwen, vaak gaan hier ook relatieproblemen mee gepaard. Daarom kan u bij mij terecht zowel individueel als met partner.

Ook voor vragen rond gender kan je op de praktijk terecht. Geslacht en gender zijn niet noodzakelijk hetzelfde. Mensen kunnen het gevoel hebben in een verkeerd lichaam te zitten. Of toch alvast een lichaam dat niet echt overeen komt met de genderidentiteit. Sommige mannen voelen zich vrouw en sommige vrouwen voelen zich man, maar vaak is dit niet zo uitgesproken. Niettegenstaande meer mensen uitkomen voor hun transgendere gevoelens, is het vaak moeilijk deze ervaringen te plaatsen en kan hierbij hulp geboden worden. Je kan bij mij terecht als je niet weet hoe met je gevoelens om te gaan, steun tijdens de transitie, het opnieuw opbouwen van een gezonde (seksuele) relatie met je partner, en dergelijke.

We doen een eerste, verkennend gesprek (intake) waarbij we bekijken wat ik voor jou/jullie kan betekenen. Na elk gesprek evalueren we kort of de therapie aanslaat, de oefeningen helpen, ….
Indien blijkt dat er een medisch probleem is, zal ik gericht doorverwijzen naar huisarts, gynaecoloog, androloog, kinesist,… Voor andere psychische of onderliggende problemen kunt u terecht bij de collega's van Resilio


Contact
Pascale.wils@telenet.be
www.pascalewils.be
GSM 0499 34 23 98